Martin Sitalsing is vanaf juni politiechef in Noord-Nederland, hij wil onder meer de strijd aangaan tegen digitale criminaliteit

Martin Sitalsing wordt de nieuwe politiechef van de eenheid Noord-Nederland. Hij volgt Gery Veldhuis op, die onlangs terugtrad. Sitalsing is nu nog hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Midden-Nederland.

Korpschef Martin Sitalsing in 2020 bij een demonstratie in Utrecht tegen het politiegeweld tegen zwarte inwoners van de VS en Europa.

Korpschef Martin Sitalsing in 2020 bij een demonstratie in Utrecht tegen het politiegeweld tegen zwarte inwoners van de VS en Europa. Foto: ANP

Martin Sitalsing begon zijn loopbaan in 1983 als accountant maar ging al snel als politieagent aan de slag in Amsterdam. Daar vervulde hij vervolgens enkele leidinggevende functies, waaronder recherche-chef, teamchef sociale integratie, wijkteamchef en commandant van de aanhoudingseenheid. Hij werd daarna districtschef (commissaris) van Groningen en Haren. In die tijd werd hij enkele maanden ,,uitgeleend” aan Suriname, waar hij onderzoek deed naar de ontwikkeling van een politiefunctie in Suriname.

Jeugdbescherming