Dit artikel is vandaag gratis

Masterstudies Leraar Duits en Nederlands op NHL Stenden worden in de nieuwe Keuzegids beoordeeld als 'excellent'

Duits is de meest gesproken moedertaal in de Europese Unie, aldus het Duitsland Instituut. Foto: Shutterstock

De masteropleidingen Leraar Duits en Leraar Nederlands van NHL Stenden Hogeschool zijn in de Keuzegids masters 2023 betiteld als ‘excellente hbo-master’. Keuzegids publiceerde donderdag de nieuwste jaargids.

In dat overzicht worden alle 1200 masterstudies in Nederland – hbo- en wo-niveau – op een rij gezet. In totaal krijgen in de Keuzegids masters 2023 achttien masters het stempel ‘excellent’.

Acht daarvan zijn van hbo-niveau, waaronder twee van NHL Stenden: Leraar Duits en Leraar Nederlands. Beide onderwijsmasters - die in Groningen worden aangeboden - behaalden op alle beoordeelde thema’s (inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding op de loopbaan en sfeer) het hoogst mogelijke resultaat: zeer bovengemiddeld.

Groot compliment

,,Het predicaat ‘excellent’ is een groot compliment voor de collega’s die met veel passie leraren opleiden voor onze noordelijke regio”, zegt Simon Rozendal, directeur van de academie vo & mbo, waar de educatieve masters organisatorisch onder vallen.

Het Duitsland Instituut liet eerder dit jaar weten dat een kwart van de leraren Duits 55 jaar of ouder is. Men verwacht dat het lerarentekort in hun vakgebied toeneemt, tot 15 procent in 2025.

Nieuws

menu