Dit artikel is vandaag gratis

Meer dan een fiets: de ANWB wil oude fietsen na inlevering een tweede leven geven en ieder kind van een rijwiel voorzien

Een kind op een fiets. Foto: Shutterstock

Mensen die nog een oude fiets in de schuur of berging hebben staan en daar vanaf willen, kunnen deze vanaf nu inleveren bij de Friese inzamelpunten van de ANWB. Met de actie ‘Meer dan een fiets’ hoopt de wegenwacht ouders die geen eigen rijwiel voor hun zoon of dochter kunnen betalen de helpende hand te bieden.

‘Door de stijgende kosten van boodschappen, energie, gas en andere aankopen als schoolspullen hebben ouders steeds vaker onvoldoende financiële middelen om bijvoorbeeld een fiets voor hun kind aan te schaffen’, meldt de ANWB bij de aankondiging. Dit terwijl die de ‘wereld juist vergroot’ en meer kansen biedt. ‘Kinderen kunnen zo zelf naar de school van keuze, sport- en hobbyclubs en vriendjes fietsen.’

Harich, Leeuwarden en Drachten

Om de actie op gang te helpen, vraagt de ANWB mensen fietsen die niet meer gebruikt worden, maar wel een tweede leven verdienen, in te leveren. Dit kan in Fryslân in Harich, Leeuwarden en Drachten. Vervolgens worden de fietsen opgeknapt en via maatschappelijke organisaties als Leergeld Nederland en Kindpakket verspreid.

Online aanmelden kan ook. Een vrijwilliger van de ANWB komt de fiets vervolgens ophalen. De actie duurt tot 24 december.

Nieuws

menu