Personeelsuitval Friese bedrijven door omikron zorgt voor problemen: 'Het is een grillig en onvoorspelbaar virus'

Van de kinderopvang tot het ziekenhuis: omikron grijpt om zich heen. De coronavariant is misschien het minst ziekmakend, maar wel het meest besmettelijk.

De corona-testlocatie van GGD Fryslân in het oude schoolgebouw aan de Jacobus Boomsmastraat 23 in Sondel is sinds een halve maand open. Er kunnen maximaal 480 mensen per dag worden getest.

De corona-testlocatie van GGD Fryslân in het oude schoolgebouw aan de Jacobus Boomsmastraat 23 in Sondel is sinds een halve maand open. Er kunnen maximaal 480 mensen per dag worden getest. Foto: Marco Keyzer

Steeds meer mensen testen positief, waardoor vrijwel alle sectoren in Fryslân te kampen krijgen met uitval onder de werknemers. De kinderopvang mist geregeld personeel. ,,Het is heel vervelend als er al een personeelstekort is, dat omikron daar nog eens overheen komt”, laat Esther Ottens, communicatieadviseur bij kinderopvangbedrijf Kids First, weten. Kids First telt meer dan 600 medewerkers en 140 locaties. Ottens vertelt dat ,,vooral de pedagogische medewerkers worden getroffen, aangezien zij zich op de ‘werkvloer’ bevinden.”

Groeiend probleem

Nieuws

menu