Dit artikel is vandaag gratis

Gladheid op de wegen in Fryslân, Groningen en Drenthe: meerdere ongelukken, KNMI geeft code oranje af

Een ambulance van het MCL. Foto: ANP

Bij de veiligheidsregio’s Fryslân, Drenthe en Groningen en komen veel meldingen binnen van ongevallen door de gladheid. Het KNMI heeft vanwege de gladheid code oranje afgekondigd.

Rijkswaterstaat adviseert reizigers als dat mogelijk is hun reis uit te stellen tot code oranje voorbij is. De A32 is in de richting Meppel dicht bij Steenwijk-Zuid vanwege een ongeval door de ijzel en de N31 is richting Leeuwarden dicht tussen Garijp en Leeuwarden-Oost vanwege een ongeluk. Onder een aquaduct op de N31 zijn meerdere voertuig gebotst.

De A7 was vanaf de Duitse grens richting Groningen dicht tussen Foxhol en de afrit Westerbroek na meerdere botsingen door de gladheid. Een traumateam werd ingevlogen om hulp aan de slachtoffers te bieden. Mogelijk gaat het om zes voertuigen. Hoeveel slachtoffers naar het ziekenhuis zijn vervoerd is nog niet duidelijk. Rijkswaterstaat en de ANWB meldden omstreeks 09.40 uur dat de weg weer open is.

Aan de Suorein in Grou gleed een automobilist met haar auto van de weg en belandde in een sloot. De bestuurder kon zelfstandig uit de auto komen. Een bergingsbedrijf zal de auto uit de sloot halen en bergen.

De A32 is in de richting van Heerenveen naar Meppel ter hoogte van Steenwijk-Zuid afgesloten geweest. Daar vond een ongeval plaats als gevolg van ijzel. De betrokkenen zijn door het aanwezige ambulancepersoneel behandeld, aldus RTV Drenthe.

De veiligheidsregio’s van Fryslân en Drenthe roepen mensen op om niet onnodig de weg op te gaan. „Hoeft u niet de weg op, blijf dan thuis of stel uw autorit uit naar later op de dag.”

Nieuws

menu