Dit artikel is vandaag gratis

Meeste bewoners van appartementencomplex in Oosterwolde dat door een gasexplosie zwaar beschadigd raakte, kunnen dinsdag weer naar huis

Politieauto op weg naar een incident. Foto: ANP

Een groot deel van de bewoners van het appartementencomplex in Oosterwolde dat afgelopen zaterdag door een gasexplosie zwaar beschadigd raakte, kan mogelijk dinsdag weer terug naar zijn woning, meldt woningcorporatie WoonFriesland maandag. Een woordvoerster zegt dat een aannemer inmiddels bezig is met herstelwerkzaamheden.

Van de dertien woningen zijn er drie waarvan de schade nog te groot is om bewoners terug te laten keren. Bij die appartementen duren de herstelwerkzaamheden volgens de woningcorporatie langer. In een daarvan heeft de gasexplosie plaatsgevonden. Voor de bewoners wordt een ander tijdelijk onderkomen gezocht, zegt de woordvoerster van WoonFriesland.

‘Zwaar beschadigd’

De gasexplosie gebeurde in de avond in een woning op de bovenste verdieping van de flat aan de Gijenham. Door de explosie raakte het complex zwaar beschadigd en was het te onveilig om te betreden. Twee mannen van 26 en 21 jaar oud werden aangehouden voor het veroorzaken van de explosie. Ze zijn inmiddels op vrije voeten, maar blijven nog wel verdachten in de zaak. Beiden hebben een proces-verbaal gekregen.

Nieuws

menu