Met Harry Bevers komt het aantal Friezen in Tweede Kamer weer op vijf

VVD’er Harry Bevers verruilt de Leeuwarder gemeenteraad voor de Tweede Kamer. Het aantal Friese Kamerleden komt daarmee meteen weer op vijf, nu Aukje de Vries haar Kamerzetel verruilt voor een staatssecretariaat.

Harry Bevers in 2021 op campagne met Aukje de Vries. Mede dankzij haar doorschuiven naar het kabinet komt Bevers in de Tweede Kamer voor de VVD.

Harry Bevers in 2021 op campagne met Aukje de Vries. Mede dankzij haar doorschuiven naar het kabinet komt Bevers in de Tweede Kamer voor de VVD. Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen

Bevers viel bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 buiten de boot. De VVD haalde 34 zetels, maar de Leeuwarder stond op de 43ste plek van de landelijke kieslijst. Nu een aantal Kamerleden naar het kabinet doorschuift, waaronder stads- en partijgenoot Aukje de Vries, en een aantal kandidaten boven Bevers bedankt voor zijn of haar zetel, komt Bevers alsnog in de Kamer. ,,Ik kijk er heel erg naar uit. Dat er na zo’n kabinetsformatie dit eruit komt is prachtig. Ik zal de gemeenteraad missen, maar dit is een geweldig avontuur.”

Nieuws

menu