Van lisdodde tot paddenstoelbroed: met de nieuwe brug op het Ecomunitypark kan volop worden geëxperimenteerd. Het is ontdekken hoe biobased materialen zich in weer en wind houden

Een plankje van lisdodde met aardappelzetmeel als bindmiddel. Dat is het eerste stukje zogeheten biobased materiaal dat vrijdagmiddag op een proefbrug op het Ecomunitypark in Oosterwolde is bevestigd.

Wethouder Jan van Weperen van Ooststellingwerf timmert een plank van lisdodde op de leuning van de proefbrug. Hij wordt geflankeerd door v.l.n.r Carlos Wermink, leerling ROC Friese Poort, Petra Boorsma (directeur Biosintrum), Mathijs Boltjes van Friese Poort en Anne Jan Zwart, initiatiefnemer van het Ecomunitypark.

Wethouder Jan van Weperen van Ooststellingwerf timmert een plank van lisdodde op de leuning van de proefbrug. Hij wordt geflankeerd door v.l.n.r Carlos Wermink, leerling ROC Friese Poort, Petra Boorsma (directeur Biosintrum), Mathijs Boltjes van Friese Poort en Anne Jan Zwart, initiatiefnemer van het Ecomunitypark. Foto: Rens Hooyenga

De brug verbindt niet alleen twee delen van het duurzame bedrijfspark Ecomunity, de fiets- en wandelbrug wordt ook gebruikt om natuurlijke materialen op te testen. ,,Er is nu een plank bevestigd van lisdodde met aardappel als bindmiddel”, vertelt Anne Jan Zwart van Ecomunity Park Ontwikkeling. ,,Volgende week volgen er planken van lisdodde met een chemisch bindmiddel en een op basis van biocomposiet.”

Nieuws

menu