Minister Adema stelt boeren in Eastermar gerust tijdens de aftrap van de verkiezingscampagne: 'De lânbou moat oars, duorsumer mar de lânbou bliuwt ek fan wrâldskaal en wrâldklasse'

Ter gelegenheid van de aftrap van de verkiezingscampagne van de ChristenUnie in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen kwam minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Piet Adema zaterdag naar Eastermar. Hier ging hij onder meer in gesprek met boeren. De boeren hadden een boodschap: wij willen verdienen aan wat wij betekenen voor de maatschappij. Adema luisterde en stemde in.

De Friese afdeling van de ChristenUnie trapt de campagne voor de Provinciale Staten af in Eastermar met minister Adema (rechts).

De Friese afdeling van de ChristenUnie trapt de campagne voor de Provinciale Staten af in Eastermar met minister Adema (rechts). Foto: Jilmer Postma

,,Ik tink dat wy it net iens folle ûniens binne”, zegt Herman Miedema, melkveehouder uit Wyns, tegen minister Adema. Dat lijkt inderdaad zo te zijn. Miedema zit samen met andere boeren en leden van Noardlike Fryske Wâlden (NFW) en Vereniging Eastermars Lânsdouwe (VEL) om drie picknicktafels in de koeienstal van melkveehouder Pier Jan Boersma in Eastermar te praten over de huidige stand en de toekomst van de boer.

Mienskip freget, mienskip betellet