'Ik ben niet bezig met 2030 of 2035, maar met 2025'. Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) houdt vast aan natuurherstel, zegt ze op bezoek in de Alde Feanen

VVD-minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) blijft erbij dat de natuurdoelen, zoals vastgesteld door het kabinet, moeten worden gehaald. Ze wil in 2025 zichtbare stappen hebben gezet, zodat er weer ruimte is voor het verlenen van vergunningen.

Minister van der Wal neemt tijdens haar werkbezoek aan de Alde Feanen een mok in ontvangst. Ze kwam kijken naar de uitwerking van het Aanvalsplan Grutto. Links staat Fries gedeputeerde Douwe Hoogland.

Minister van der Wal neemt tijdens haar werkbezoek aan de Alde Feanen een mok in ontvangst. Ze kwam kijken naar de uitwerking van het Aanvalsplan Grutto. Links staat Fries gedeputeerde Douwe Hoogland. Foto: Jilmer Postma

,,Ik ben niet bezig met 2030 of 2035”, zei Van der Wal maandagmiddag tijdens een werkbezoek aan natuurgebied de Alde Feanen. ,,Ik ben bezig met 2025. Dat is het eerste tussenstation in het rapport van Johan Remkes. Hoe meer we nu doen, hoe minder er daarna nodig is.”