Dit artikel is vandaag gratis

Minister Harbers zoekt naar oplossing voor de watertaxi naar Ameland die vanaf 2023 niet meer tussen zonsondergang en zonsopgang vaart

Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Foto: ANP

Minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) kijkt samen met de provincie Fryslân naar een mogelijke oplossing voor de watertaxi tussen Ameland en Holwerd. De exploitant van de watertaxi heeft vorige week laten weten dat de watertaxi vanaf 2023 niet meer tussen zonsondergang en zonsopgang vaart.

Harbers erkent dat de problemen voor Ameland ,,heel groot” zijn als de watertaxi in de avonden en nachten niet meer vaart. ,,Gewone veerdiensten zijn van levensbelang voor de bereikbaarheid van de eilanden, maar ook dit soort watertaxi’s voor die momenten dat je bij nacht en ontij snel naar het eiland moet of er snel vanaf moet”, zei Harbers voor aanvang van de ministerraad.

Vorige week bereikte de minister het bericht dat de ondernemer er in de avonden en nachten mee wil stoppen. Vanuit het ministerie en de provincie is meteen contact met de exploitant opgenomen ,,om te kijken waar het precies knelt”. Het gaat onder meer om de maximumsnelheid van 20 kilometer per uur voor die donkere uren.

De ondernemer wil volgens Harbers sneller varen. Voor de veiligheid van de boot en die van de opvarenden is die maximumsnelheid van belang. ,,De politie handhaaft daar ook op.” Toch kijkt het ministerie ,,naar wat we kunnen doen” omdat ,,zo’n watertaxi van levensbelang is”.

Nieuws

menu