Moeilijke brief gaat straks de taalwasstraat in

Als je moeite hebt met lezen en schrijven, loop je tegen allerlei problemen aan, ook in de zorg. Een campagne in De Fryske Marren moet zorgpersoneel helpen de signalen van laaggeletterdheid te herkennen, opdat ze cliënten doorverwijzen naar cursussen.

De aftrap van de campagne Gezondheid is ook Taal in de bibliotheek van Joure met Henrieke Hofsteenge, directeur Sociaal Werk De Kear, wethouder Luciënne Boelsma en Rixt Heegsma, directeur Bibliotheken Mar en Fean (vlnr).

De aftrap van de campagne Gezondheid is ook Taal in de bibliotheek van Joure met Henrieke Hofsteenge, directeur Sociaal Werk De Kear, wethouder Luciënne Boelsma en Rixt Heegsma, directeur Bibliotheken Mar en Fean (vlnr). Foto: Simon Bleeker

Een onbegrijpelijke brief ontvangen vol jargon en moeilijke woorden? Inwoners van De Fryske Marren kunnen zo’n epistel nu inleveren bij de bieb in Joure om er chocola van te laten maken. Dat is een van de initiatieven van de campagne tegen laaggeletterdheid in de gemeente. Die werd gisteren afgetrapt in de Jouster bibliotheek, tegelijk met het begin van de landelijke Week van lezen en schrijven.

Nieuws

menu