De musical ‘Oorlogswinter’ moet mensen laten nadenken over hun keuzes: 'Wat zou jij doen in oorlogstijd?'

Aanvankelijk zou de musical Oorlogswinter 75 jaar na de bevrijding worden opgevoerd, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Deze week wordt het beroemde oorlogsverhaal van Jan Terlouw alsnog opgevoerd in de Sluisfabriek in Drachten.

Aanvankelijk zou de voorstelling in schouwburg De Lawei plaatsvinden, maar regisseur Job de Roo zag meer mogelijkheden in de Sluisfabriek.

Aanvankelijk zou de voorstelling in schouwburg De Lawei plaatsvinden, maar regisseur Job de Roo zag meer mogelijkheden in de Sluisfabriek. Foto: Jilmer Postma

,,Dat kan scherper, mensen”, schalt het door de hal van de Sluisfabriek in Drachten. Regisseur Job de Roo is druk bezig de puntjes op de i te zetten tijdens een van de laatste repetities van de musical Oorlogswinter , die deze week in première gaat. Gewapend met een groot boek waarin hij verbeterpunten noteert probeert hij alles uit het ensemble van zijn veertig acteurs te halen, een gemengd gezelschap van zowel amateurs als professionele spelers, grotendeels afkomstig uit Smallingerland.

Nét te laat

Nieuws

menu