Dit artikel is vandaag gratis

NDC mediagroep, uitgever van onder meer Friesch Dagblad en Leeuwarder Courant, krijgt een nieuwe naam: Mediahuis Noord

Het logo van Mediahuis Noord, uitgever in Noord-Nederland Foto: Halbersma Peter

NDC mediagroep, uitgever van onder meer het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant, heet vanaf nu Mediahuis Noord. Een krap jaar na de overname door Mediahuis komt de naam van het Belgisch-Nederlandse moederconcern nu dus ook op de gevel.

,,Onze nieuwe naam Mediahuis Noord markeert de regionale verbondenheid met Noord-Nederland en de verankering binnen de Mediahuis groep”, zegt ceo Koos Boot. De uitgever zegt de journalistiek voorop te blijven stellen, daarbij vooral online in abonnees te willen groeien, en daarnaast een klantgerichte en duurzame organisatie willen zijn. Vlaggen bij de vestigingen, mailadressen van personeelsleden en andere uitingen worden allemaal van het nieuwe logo voorzien.

Mediahuis Noord is uitgever van het Friesch Dagblad , Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden . Daarnaast vallen er meer dan 35 nieuws- en weekbladen onder de uitgever. Die titels veranderen niet van naam.

Mediahuis Noord maakt deel uit van de Mediahuis groep, dat in Nederland onder meer de De Telegraaf , NRC , De Limburger , Noordhollands Dagblad , Haarlems Dagblad en Leidsch Dagblad uitgeeft .

Nieuws

menu