NHL Stenden maakt zich na anderhalf jaar op voor de terugkeer van studenten. 'Het is spannend, maar vooral heel erg nodig'

Het was deze week stilte voor de storm op hogeschool NHL Stenden. Na anderhalf jaar, waarin fysiek onderwijs nog steeds mondjesmaat was toegestaan in het hbo, is dat een herkenbaar beeld. ,,Alsof de school haar ziel verloren had”, blikt Erica Schaper, bestuursvoorzitter van de grootste Friese hbo-instelling, terug.

Hilda Hoekstra-Boersma van NHL Stenden hangt posters met de meest actuele coronaregels op voor studenten die vanaf volgende week weer volledig naar de hogeschool mogen komen.

Hilda Hoekstra-Boersma van NHL Stenden hangt posters met de meest actuele coronaregels op voor studenten die vanaf volgende week weer volledig naar de hogeschool mogen komen. Foto: JACOB VAN ESSEN

Schaper kan niet wachten tot de studenten de komende week de gebouwen van de hogeschool weer bevolken. Volgende week organiseren opleidingen hun eigen introductieperiode voor eerstejaars. Vanaf 30 augustus starten de colleges.

Nieuws

menu