Na 145 jaar houdt vrouwenvereniging Het Mosterdzaadje uit Makkum op te bestaan, maar eerst wordt het jubileum gevierd: 'Wy hawwe in soad wille hân'

De sokken van Het Mosterdzaadje uit Makkum vonden ook hun weg naar Duitsland, maar de 145-jarige vrouwenvereniging draaide al lang niet meer om handwerken alleen. Komende week komen de leden voor het laatst samen.

Het bestuur van 't Mosterdzaadje: Baukje de Witte, Gre Taekema, Jannette van Berkum, Tjam Kamstra en Arentje Poog (vanaf links).

Het bestuur van 't Mosterdzaadje: Baukje de Witte, Gre Taekema, Jannette van Berkum, Tjam Kamstra en Arentje Poog (vanaf links). Foto: Simon Bleeker Fotografie Simon Bleeker Fotografie

In de woonkamer van presidente Baukje de Witte zit het vijfkoppige bestuur van de hervormde vrouwenvereniging van Makkum bijeen. Jannette van Berkum is met 67 jaar veruit de jongste. ,,Sy is ús jeugdlid”, lacht De Witte. De gemiddelde leeftijd van de leden ligt rond de negentig jaar en zoals bij wel meer vrouwenverenigingen zijn er nog te weinig leden die actief kunnen zijn. Daarom stopt Het Mosterdzaadje.

Nieuws

menu