Siebe (26) moest vijf jaar wachten voordat hij een woonwagen kreeg in Drachtstercompagnie. Nu heeft hij eindelijk een thuis: 'Ik kan mijn leven opbouwen'

Vijf jaar wachtte Siebe van der Veen (26) op een woonwagen in Drachtstercompagnie. De ontwikkeling van de plannen uit 2016 voor meer standplaatsen in de gemeente Smallingerland verliepen tergend langzaam. Vanaf februari zijn de bewoners eindelijk op hun plek op het nieuwe terrein in het dorp. Er zijn echter gemengde gevoelens. ,,Mensen zijn door dit proces in grote problemen geraakt.”

Siebe van der Veen bij de nieuwe woonwagenwoningen.

Siebe van der Veen bij de nieuwe woonwagenwoningen. Foto: Rens Hooyenga

Wie op het terrein aan de Kromme Wyk daadwerkelijk woonwagens verwacht, komt bedrogen uit. Er staan twaalf chalet-achtige woonunits bij elkaar opgesteld. Het terrein is verder nog kaal, de openbare ruimte moet nog worden ingericht door de gemeente. ,,Het lijkt eigenlijk meer op een vakantiepark hè?”, zegt Van der Veen op de drempel van zijn nieuwe woning. Hij houdt het graag netjes op zijn nieuwe stek, die hij modern en strak heeft ingericht. ,,Doe je wel je schoenen uit?” Het is een algemeen gebruik binnen de woonwagengemeenschap.

Familiegeschiedenis