Het opgepoetste koper schittert op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in De Lawei: na twee jaar corona eindelijk weer blazen

,,It begjint wer te libjen!” Na twee jaar overslaan vanwege corona waren de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in De Lawei in Drachten alleen al een succes omdat er eindelijk weer volop geblazen mocht worden.

Fanfare De Bazuin uit Augustinusga blaast zich onder leiding van Gerk Huisma naar de eerste prijs in de derde divisie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in schouwburg De Lawei in Drachten.

Fanfare De Bazuin uit Augustinusga blaast zich onder leiding van Gerk Huisma naar de eerste prijs in de derde divisie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in schouwburg De Lawei in Drachten. Foto: Jilmer Postma

Vrolijke gezichten, een opgetogen stemming, een Lawei vol blazers die blij zijn elkaar weer te zien. ,,It belangrykste fan dit kampioenskip is dat de fanfare wer begjint op te bloeien”, zegt componist en jurylid Jan de Haan, zaterdagmiddag op het ONFK, waar 23 fanfares uit zeven provincies het tegen elkaar opnemen.

Nieuws

menu