Na vijftien jaar weer het Blauwe Vlag-keurmerk voor gerenoveerde jachthaven Ameland

De jachthaven van Nes op Ameland ontvangt na zeker vijftien jaar weer het Blauwe Vlag-keurmerk. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks door een jury wordt uitgereikt aan veilige, schone en duurzame stranden en jachthavens.

Directeur van de organisatie Erik van Dijk overhandigt de Blauwe Vlag aan de voorzitter van het bestuur van
de jachthaven Upt Hidema, in aanwezigheid van wethouder Theo Faber.

Directeur van de organisatie Erik van Dijk overhandigt de Blauwe Vlag aan de voorzitter van het bestuur van de jachthaven Upt Hidema, in aanwezigheid van wethouder Theo Faber. Foto: gemeente Ameland

De nieuwe jachthaven in Nes voldoet dit jaar weer aan criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

,,Het ontvangen van de Blauwe Vlag mogen we zien als een kroon op ons werk’’, zegt wethouder Theo Faber. ,,De jachthaven is afgelopen jaar gerenoveerd en het is een eer dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag- certificering waard vindt.’’

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 183 vlaggen toegekend aan 127 jachthavens (waarvan achttien in Fryslân) en 56 stranden. In Fryslân zijn dat alleen de drie Hollum, Buren en Nes op Ameland. Die ontvingen dit jaar voor de 34e keer achter elkaar het keurmerk. Voor toeristen is de Blauwe Vlag een internationaal herkenningssymbool.