Nederlandse Bach Academie stopt ermee vanwege corona en opdrogen subsidies: 'De politisi binne sufferds dat se ús fleane litte'

Het doek valt na tien jaar voor de Nederlandse Bach Academie (NBA) in Drachten. Daarmee komt een einde aan een jarenlange gewoonte om bijzondere concerten uit te voeren in het Noorden.

Hoite Pruiksma gaat zich meer toeleggen op componeren en via zijn stichting Uitzonderlijke Producties nieuw werk uitbrengen, zoals hij eerder met dichter Aggie van der Meer in zee ging.

Hoite Pruiksma gaat zich meer toeleggen op componeren en via zijn stichting Uitzonderlijke Producties nieuw werk uitbrengen, zoals hij eerder met dichter Aggie van der Meer in zee ging. Foto: Marchje Andringa

Door de coronacrisis konden veel concerten van de academie niet doorgaan. Maar dat is niet de enige reden voor het beëindigen van de begeleiding en het inspireren van aankomende talenten, goed geschoolde amateurs en conservatoria-studenten uit Groningen en Zwolle door professionele zangers en musici.