Minstens vijfentwintig trucks en trekkers trapten zondagochtend in Leeuwarden een serie 'vrijheidskonvooien' af. De stoet leidde langs de Elfstedenroute uit protest tegen de coronaregels

Minstens vijfentwintig trucks en trekkers trapte zondagochtend in Leeuwarden een serie ‘vrijheidskonvooien’ af. De stoet leidde langs de Elfstedenroute. De actie lijkt een navolging van het zogeheten Vrijheidskonvooi in Canada waarmee duizenden mensen protesteren tegen de coronaregels.

Zo'n 25 vrachtwagens, tienstallen auto's en een paar trekkers vertrokken vanochtend vanaf de Oldehove in Leeuwarden om de Elfstedenroute te rijden uit protest tegen de coronaregels, het vaccineren en de QR-code.

Zo'n 25 vrachtwagens, tienstallen auto's en een paar trekkers vertrokken vanochtend vanaf de Oldehove in Leeuwarden om de Elfstedenroute te rijden uit protest tegen de coronaregels, het vaccineren en de QR-code. Foto: ANP

Het Friese protest begon rond 9.00 uur op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden en ging vervolgens langs de Elfstedenroute. Later doken er op verschillende plekken in Nederland konvooien op van onder meer auto’s, vrachtwagens en trekkers.

Nieuws

menu