Dit artikel is vandaag gratis

Na een wekenlange daling nemen de ziekenhuisopnames weer toe: negen coronapatiënten in de Friese ziekenhuizen

De toename van coronabesmettingen vertaalt zich nu ook in ziekenhuisopnames. Foto: Marchje Andringa

De toename van coronabesmettingen in de afgelopen twee weken vertaalt zich nu ook in het aantal opnames in de Friese ziekenhuizen.

Twee weken geleden lag er in heel Fryslân één Covid-patiënt in het ziekenhuis, op de intensive care. Maandagochtend blijken er negen Covid-patiënten te zijn opgenomen, van wie één op een ic-bed.

Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland, dat na een korte pauze de statistieken over ziekenhuisopnames in de drie noordelijke provincies weer is gaan bijhouden. In Groningen zijn er momenteel dertien patiënten opgenomen, van wie één op de intensive care. Dat waren er twee weken geleden nul.

Landelijke cijfers

Maandag meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dat er 361 coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen, van wie 84 op de ic en 277 op de kliniek. Ook landelijk is in vergelijking met een week geleden vooral het aantal opnames op de klinieken toegenomen en is het aantal ic-opnames gelijk gebleven. Vorige week maandag waren er 213 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen, van wie 84 op de ic en 129 op de kliniek.

Nieuws

menu