Nicole onderging 26 jaar lang psychisch geweld, zit in een blijf-van-mijn-lijfhuis en doet nu tijdens 'Orange the World' haar verhaal: 'Ik dacht soms, sloeg hij me maar'

Van 25 november tot 10 december is het Orange the World; de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen roept dit jaar medestanders op zich te laten horen en op te staan voor slachtoffers. Nicole kwam vanaf haar vijftiende in contact met psychisch geweld en kwam dit jaar terecht bij Fier in Leeuwarden. Om meer bewustwording te creëren doet ze haar verhaal. „Al zou ik hier één iemand die dit leest mee helpen, vind ik het al goed.”

Het is deze week Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook Fier in Leeuwarden heeft het gebouw oranje verlicht.

Het is deze week Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook Fier in Leeuwarden heeft het gebouw oranje verlicht. Foto: Marchje Andringa

Vijftien was ze, toen ze hem tegenkwam. Zijn zusje zat bij haar op school en op een pleintje vlakbij huis ontmoetten ze elkaar. „Hij was zeven jaar ouder, stoer en vond mij leuk. Ik vond het vooral leuk dat hij mij leuk vond.” De twee kregen een relatie en in het begin waren ze nooit alleen. „We hadden gewoon veel lol met zijn allen”, aldus Nicole.

Nieuws

menu