Dit artikel is vandaag gratis

Niek van der Linde uit Alkmaar peddelt in recordtijd langs de elf steden

Niek van der Linde volbracht de tocht binnen 24 uur. Foto: Edwin Westra

Niek van der Linde uit Alkmaar heeft zondag de SUP 11-City Tour gewonnen. Het lukte hem om binnen 24 uur de tocht langs de Friese elf steden te volbrengen.

Van der Linde vertrok zaterdag met twaalf andere solo-suppers en twee teams vanaf de Snekerkade in Leeuwarden. Zonder onderweg te slapen legde hij het 204 kilometer lange Elfstedentraject af. De Alkmaarder stopte af en toe alleen met peddelen om staande op zijn surfboard iets te eten en te drinken. Die pauzes duurden hooguit een halve minuut per keer en leken volgens de organisatie op een pitstop in de Formule 1.

Van der Linde arriveerde zondagmiddag na 23 uur, 32 minuten en 16 seconden weer in Leeuwarden. Niemand legde de Elfstedenroute suppend ooit sneller af.

De Zweed Göran Gustavson kwam als tweede over de finish. De Scandinaviër legde het traject af in 29 uur, 43 minuten en 3 seconden. De Deen Peter Steinfath werd derde (32 uur, 21 minuten en 49 seconden). Bij de dames werd de SUP 11-City Tour gewonnen door Margriet Koeman uit Loosdrecht. Zij legde de route af in 33 uur, 34 minuten en 6 seconden.

Volgens de organisatie waren de omstandigheden voor de SUP-race dit weekend perfect. Er stond weinig wind en het was zonnig. De SUP 11-City Tours maakt deel uit van een groter sup-evenement. Woensdagmorgen starten 135 atleten voor een vijfdaagse race langs de elf steden.

Nieuws

menu