Nieuwe, jonge en ambitieuze gezichten bij de gemeenteraadsverkiezingen: ‘Ik vind het belangrijk dat de stem van jongeren vertegenwoordigd wordt’

Anna Tjalsma (21) en Stan Hogeveen (21) staan voor het eerst op een kieslijst: Tjalsma op nummer zes van CDA Leeuwarden en Hogeveen op plek zes van D66 Heerenveen. Allebei willen ze zich inzetten voor hun gemeente en voor hun jonge mede-inwoners.

Anna Tjalsma en Stan Hogeveen.

Anna Tjalsma en Stan Hogeveen. Foto's: Marchje Andringa en Niels de Vries

Anna Tjalsma is derdejaars student bestuurskunde aan de Thorbecke Academie van het NHL Stenden in Leeuwarden. Ze woont op kamers in de binnenstad. Haar vader zit in de Provinciale Staten voor het CDA, de partij waar ze nu zelf zo’n anderhalf jaar lid van is. ,,Van jongs af aan kreeg ik veel mee van het politieke werk. Daardoor is mijn interesse aangewakkerd en ben ik ook bestuurskunde gaan studeren”, vertelt Tjalsma.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Het Friesch Dagblad begint met een artikelenserie in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022. Hierin gaan we in vogelvlucht langs alle Friese gemeenten: welke thema’s spelen er? Hoe is de samenstelling van de raad nu? Wie zijn de hoofdrolspelers? Wie heeft wat te verliezen? Deze afleveringen worden aangevuld met andere verhalen rond de verkiezingen, onder meer over partijvrijwilligers, nestors in de Friese politiek en de herbestemming van gemeentehuizen na herindelingen. De verhalen zijn hier terug te lezen.

Nieuws

menu