De gemeenten Heerenveen, Opsterland en Weststellingwerf bundelen de krachten om het activiteitenaanbod voor thuiswonende inwoners met dementie te versterken

Heerenveen, Opsterland en Weststellingwerf gaan gezamenlijk het aanbod van activiteiten voor thuiswonende inwoners met dementie versterken. Dat maakten ze deze week bekend.

Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens een werkbezoek aan het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis (EVG) in Amersfoort in 2018. De organisatie biedt zorg aan oudere mensen met dementie.

Hugo de Jonge als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens een werkbezoek aan het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis (EVG) in Amersfoort in 2018. De organisatie biedt zorg aan oudere mensen met dementie. Foto: ANP

Door samen op te trekken willen de gemeenten ervoor zorgen dat inwoners met dementie langer kunnen meedoen in de maatschappij. Daarvoor heeft ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, 90.000 euro subsidie toegekend.

Nieuws

menu