Nieuwe zorgopleiding in Dokkum moet nieuwe Nederlanders met een medische achtergrond aan de juiste papieren helpen én het tekort aan echocardiografisten terugdringen

Nieuwe Nederlanders met een medische achtergrond kunnen vanaf maandag in Dokkum en Amsterdam terecht voor een opleiding tot junior echocardiografist. Over zeven maanden moeten de eerste drie cursisten van deze Echocardiografie Academie hun diploma hebben behaald.

Aernout Somsen (l), cardioloog en mede-oprichter van CCN, maakt kennis met de drie deelnemers die starten aan de Echocardiografie Academie.

Aernout Somsen (l), cardioloog en mede-oprichter van CCN, maakt kennis met de drie deelnemers die starten aan de Echocardiografie Academie. Foto: CCN

Met het gezamenlijke initiatief willen Cardiologie Centra Nederland (CCN) en Amsterdam UMC het tekort aan echocardiografisten bij ziekenhuizen en andere zorgcentra terugdringen. ,,Zij spelen een onmisbare rol in het stellen van de diagnose bij hart- en vaatproblemen”, zegt Aernout Somsen, cardioloog en mede-oprichter van CCN. ,,Onze locaties werken op dit moment met wachtlijsten van gemiddeld vijf dagen. We willen eigenlijk naar één.”

Nieuws

menu