Noardeast-Fryslân krijgt hulp van het rijk bij het verduurzamen van bestaande woningen: 40 procent van de eigen woningen in de gemeente heeft een laag energielabel

De ondertekening van de Town Deal met links naast het bord minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en wethouder Bert Koonstra van Noardeast-Fryslân.

De ondertekening van de Town Deal met links naast het bord minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en wethouder Bert Koonstra van Noardeast-Fryslân. Foto: Gemeente Noardeast-Fryslân

De gemeente Noardeast-Fryslân krijgt hulp van het rijk bij het verduurzamen van bestaande woningen. Donderdagmiddag ondertekenden wethouder Bert Koonstra en minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken daarvoor een overeenkomst.

Met deze overeenkomst, Town Deal Sterke Streken geheten, maakt Noardeast-Fryslân deel uit van een landelijk netwerk van middelgrote en kleine gemeenten. Samen met de rijksoverheid, onderwijsinstellingen en bedrijven werken die gemeenten aan projecten die ze zelf kunnen inbrengen. Naast Noardeast-Fryslân zijn nog vier gemeenten geselecteerd.