Nog één keer herinneringen ophalen in de Buorren voordat jeugdsoos It Piipskoft verhuist naar het nieuwe mfc: 'Het was altijd hoe gekker hoe beter'

Het was een plek waar álles kon en álles mocht. Na meer dan veertig jaar gehuisvest te zijn in een oud pand in Berltsum, verhuist jeugdsoos It Piipskoft binnenkort naar mfc It Stedhûs. Vrijdagavond kan iedereen hier voor de laatste keer herinneringen ophalen. De oude foto’s en cd’s zijn al door het jeugdbestuur klaargelegd. ,,Ik had het voor geen goud willen missen.”

Voorzitter Froukje Berber Oliver en een deel van het jeugdbestuur van jeugdsoos It Piipskoft in Berltsum. Vrijdag is het laatste feest op deze oude locatie, voordat de jeugdsoos naar het nieuwe mfc verhuist. Vanaf links: Jelia Koopmans, Marrin Dikland, Lianda Roorda en Froukje Berber Oliver.

Voorzitter Froukje Berber Oliver en een deel van het jeugdbestuur van jeugdsoos It Piipskoft in Berltsum. Vrijdag is het laatste feest op deze oude locatie, voordat de jeugdsoos naar het nieuwe mfc verhuist. Vanaf links: Jelia Koopmans, Marrin Dikland, Lianda Roorda en Froukje Berber Oliver. Foto: Marcel van Kammen

,,Dit was de plek van je jeugd. Waar je voor de eerste keer met een jongen zoende of stiekem een shandy nam”, zegt voorzitter Froukje Berber Oliver van de jeugdsoos. ,,Eerst naar It Piipskoft, daarna naar de discotheek. Het was voor velen een eerste kennismaking met uitgaan. Er werd heel wat afgedanst en er waren weinig regels.”