Dit artikel is vandaag gratis

Nog veel onduidelijk over aangepaste Visserijdagen in Harlingen, maar wie van buiten de stad komt is eind augustus niet welkom

Visserijdagen Harlingen van 2013 met een enorme marktdrukte zoals hier in de St. Jacobsstraat. Archieffoto: Dick Manshande

Geen groot feest in de binnenstad, wel op een afgesloten terrein met toegangscontrole aan de Nieuwe Willemshaven. Dat is het aan de coronaregels aangepaste plan voor de Visserijdagen in Harlingen dit jaar. Het wordt een feest voor alleen Harlingers. Wie van buiten komt is eind augustus niet welkom.

Hoe dat wordt gecontroleerd is nog onduidelijk, zo blijkt uit de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. „Ik kan me niet voorstellen dat we gaan controleren of een bezoeker in Harlingen woont, maar het zou heel onplezierig zijn als grote aantallen mensen deze kant opkomen”, zei burgemeester Ina Sjerps.

Ook is nog niet bekend wat de maximale bezoekerscapaciteit van het terrein is. Een vergunningsaanvraag is in de maak, waarbij een externe veiligheidsdeskundige meeschrijft. „We hopen op een leuk feest voor veel Harlingers”, concludeerde Sjerps. „Maar het risico bestaat dat we om wat voor omstandigheden dan ook geen akkoord kunnen geven.”

Nieuws

Meest gelezen

menu