De noodopvang voor asielzoekers verhuist van Heerenveen naar Drachten

In Drachten komt een noodopvangplek voor ongeveer 225 asielzoekers. Die komt in de plaats van de huidige opvang in een sporthal in Heerenveen. Die hal is vanaf half augustus weer nodig voor scholen en clubs wanneer het nieuwe schooljaar begint.

De gemeente Heerenveen werd in maart dit jaar het eerste opvangportaal voor Oekraïense vluchtelingen in Fryslân. Daarna is de sporthal Blauw Wit ook gebruikt voor de opvang van andere vluchtelingen.

De gemeente Heerenveen werd in maart dit jaar het eerste opvangportaal voor Oekraïense vluchtelingen in Fryslân. Daarna is de sporthal Blauw Wit ook gebruikt voor de opvang van andere vluchtelingen. Foto: Niels de Vries

De asielzoekers worden opgevangen in het Fries Congrescentrum in Drachten. Het is nog niet bekend wanneer de eerste mensen daar terechtkunnen. De asielzoekers mogen er zes weken blijven, en dat kan daarna met nog zes weken worden verlengd. ,,De vluchtelingen komen uit verschillende landen en bestaan uit mannen, vrouwen, kinderen en/of gezinnen”, meldt de gemeente Smallingerland, waar Drachten onder valt, in een brief aan de omwonenden.