Noordelijke bestuurders zijn euforisch over kabinetsbesluit Lelylijn: 'Dit is een boppeslach voor Fryslân'

Het kabinet Rutte IV van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie reserveert drie miljard euro voor de aanleg van de Lelylijn tussen de Randstad en Noord-Nederland. De provincies en Europa moeten wel meebetalen, zo valt te lezen in het coalitieakkoord.

Bestuurders en ondernemers juichen alvast voor de Lelylijn tijdens een symposium in 2019 in Drachten. Met het voornemen van het nieuwe kabinet om er drie miljard voor uit te trekken, komt de spoorlijn een stuk dichterbij.

Bestuurders en ondernemers juichen alvast voor de Lelylijn tijdens een symposium in 2019 in Drachten. Met het voornemen van het nieuwe kabinet om er drie miljard voor uit te trekken, komt de spoorlijn een stuk dichterbij. Foto: Jilmer Postma

In het Noorden is met euforie gereageerd op het nieuws. ,,Dit is een boppeslach voor Fryslân”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens. ,,Ik ben ontzettend blij. Ik had echt even ‘een Kaagje’, daarnet”, zo verwijst ze naar het tafeldansje van Sigrid Kaag na haar verkiezingsoverwinning. ,,Het is boven alle verwachtingen. Alle formerende partijen hadden de Lelylijn weliswaar in hun programma staan, maar je houdt er toch rekening mee dat het in een regeerakkoord bij algemene bewoordingen blijft.”

Nieuws

menu