De coronabanen verdwijnen, en daarmee lijken de grootste personeelstekorten in de horeca straks voorbij: 'Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet'

De ergste tekorten aan horecapersoneel zijn binnenkort waarschijnlijk voorbij, stelt onderzoek van ABN AMRO. Ondernemers met een restaurant of café moeten nu soms noodgedwongen terrassen afsluiten omdat er te weinig werknemers zijn, maar volgens onderzoekers van ABN AMRO gaan steeds meer mensen aan de slag in de horeca.

Veel horecaondernemers hebben vacatures voor personeel openstaan.

Veel horecaondernemers hebben vacatures voor personeel openstaan. Foto: ANP

Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, kan de horeca van een grote inhaalgroei profiteren. Maar dat kan alleen met voldoende personeel, en dat is er niet. Maar gegevens over loonbetalingen bij horecaondernemingen laten zien dat de laatste tijd meer mensen beginnen met een baan in de horeca dan dat er werknemers vertrekken. De langzame groei in de horecawerknemers valt samen met het feit dat de GGD de afgelopen weken de ‘coronabanen’ steeds verder afschaalt. Veel jongeren werkten in de coronaperiode bij de GGD, bijvoorbeeld in de teststraten.

Nieuws

menu