Dit artikel is vandaag gratis

Omwonenden van toekomstig bedrijvenpark Klaverblad Noordoost zijn er niet gerust op en willen het oordeel van de rechter horen

De locatie van het Klaverblad Noordoost, dat ten noorden van de A7 bij Heerenveen moet verrijzen. Foto: Simon Bleeker

Inwoners van Luinjeberd, Tjalleberd, Gersloot en Terband stappen naar de Raad van State omdat ze geen zware industrie willen op bedrijventerrein Klaverblad Noordoost. Eerdere toezeggingen van de gemeente Heerenveen leveren nog niet genoeg zekerheid.

Klaverblad Noordoost wordt het nieuwe industrieterrein dat de gemeente Heerenveen ten noorden van de A7 wil ontwikkelen. Ondanks aangenomen moties rond het bedrijventerrein, zijn de inwoners nog niet overtuigd dat zware, chemische bedrijven uitgesloten worden op dit stuk grond. Ook is het plan volgens de inwoners veel minder groen en duurzaam dan eerder is toegezegd.

Toetsen

Zij willen daarom dat de Raad van State zich uitspreekt over het plan. De inzet is niet of het industrieterrein er wel of niet mag komen. Wel willen de bewoners door de rechter laten toetsen of de gemeente zich houdt aan eerdere beloftes. En of toezeggingen over industrie, duurzaamheid en groen voldoende gewaarborgd zijn in het plan.

Nieuws

menu