Minister De Jonge op werkbezoek in het MCL: 'Ongevaccineerden houden bedden bezet die voor een andere patiënt bedoeld waren'

Volgens minister Hugo de Jonge houden ongevaccineerde coronapatiënten een plekje in het ziekenhuis bezet „dat eigenlijk voor een andere patiënt bedoeld was”. Met die boodschap hoopt de minister — op werkbezoek bij het MCL — de vaccinatiegraad op te krikken naar 95 procent.

Ziekenhuispersoneel gaat op de foto met minister Hugo de Jonge, die donderdagmiddag een werkbezoek bracht aan het Leeuwarder ziekenhuis.

Ziekenhuispersoneel gaat op de foto met minister Hugo de Jonge, die donderdagmiddag een werkbezoek bracht aan het Leeuwarder ziekenhuis. Foto: Jaap Schaaf

„De zorg heeft het waanzinnig druk en kijkt met buikpijn tegen het winterseizoen aan. Er komt een griepgolf aan en er moeten heel veel operaties ingehaald worden. Mensen in de zorg denken: wat is het zonde dat we in onze bedden patiënten hebben liggen die er niet hadden hoeven te liggen als ze zich hadden laten vaccineren.”

Nieuws

menu