Onrust bij inwoners en in politiek over Wierster radar

Op het eerste gezicht is er niks opmerkelijks te horen bij nadering van de radar van Wier aan de Hegedijk. Het verkeer dat van St. Jacobiparochie naar Berltsum rijdt en de wind die over het kale kleilandschap waait overstemmen het meeste geluid. Maar als de omgevingsgeluiden enigszins verstommen, is er toch een aanhoudend laag gezoem te horen telkens wanneer de radar om zijn as draait. Het is dit voortdurende geluid dat Wiersters sinds de installatie van de radar uit hun slaap houdt.

Voorheen zat er nog een grote bol om de radarpost in Wier. Sinds vorig jaar staat de nieuwe post er die voor geluidsoverlast zorgt.

Voorheen zat er nog een grote bol om de radarpost in Wier. Sinds vorig jaar staat de nieuwe post er die voor geluidsoverlast zorgt. Foto: Marchje Andringa

Zo weet ook Wierster Jannie de Vries, die ’s nachts niet meer met het raam open kon slapen. „Vooral op een rustige avond als het niet zo hard waait, is dat niet te doen.” Ze vindt het maar gek dat hier bij de ontwikkeling van zo’n nieuwe radar, uitgerust met de nieuwste technologie, niet over na is gedacht. „Om de oude radar zat nog een kap, hierdoor werd het geluid gedempt, nu is dat niet meer zo.”

Blokjes-tv

Nieuws

menu