Ontdekken of je in de techniek wilt werken bij de Caparis Academy in Drachten

Schilderen, metselen, houtbewerking of installatiewerk: bij de Caparis Academy in Drachten maken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis met diverse technische beroepen en worden ze voorbereid op een studie en een reguliere baan. Woensdag werd de speciale afdeling van de sociale werkvoorziening officieel geopend.

Bianca Dokkum is één van de deelnemers aan de Caparis Academy die inmiddels een baan heeft gevonden.

Bianca Dokkum is één van de deelnemers aan de Caparis Academy die inmiddels een baan heeft gevonden. Foto: FD

Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doorstromen naar een reguliere baan. Om hen te laten ontdekken welke baan het beste bij hen past heeft sociale werkvoorziening Caparis de Caparis Academy ingericht.

Ze worden hierbij voorbereid op een reguliere baan en krijgen training in werknemersvaardigheden zoals op tijd komen en zaken die bij een specifieke sector horen. ,,Het traject duurt gemiddeld zestien weken waarna ze door kunnen stromen naar een reguliere baan of een werken- en lerentraject vanuit een ROC”, zegt opleidingscoördinator Hilde Grooten van de GAP Academy.

Caparis werkt al twee jaar samen met de GAP Academy die het project verzorgt. Vanuit de GAP Academy, die voor Caparis woensdag is omgedoopt tot Caparis Academy, worden de deelnemers getest en begeleid in de praktijk bij bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen of metselen.

Van de 34 deelnemers die aan het traject hebben deelgenomen hebben inmiddels zeventien een baan gekregen. Een gedeelte van hen is volgens Grooten in de tussentijd verhuisd naar een andere gemeente en een ander deel volgt nog altijd het traject. ,,Als er meer tijd nodig is dan is dat geen probleem. We proberen hier het systeem op de deelnemers aan te passen en niet andersom.”

De deelnemers komen uit de gemeenten die mede-eigenaar zijn van Caparis waaronder Smallingerland, Opsterland en Heerenveen. Leeuwarden, ook aandeelhouder van de sociale werkvoorziening, heeft zelf een vergelijkbaar traject genaamd Vizier op Werk. ,,Maar wij zoeken wel de samenwerking met Leeuwarden hoor”, zegt projectleider Annette Jensma-Bliek van de Caparis Academy.

Vrouwen

De Caparis Academy is vooral gericht op technische vakken. ,,Die hebben we hier al in huis dus dat is makkelijk te organiseren”, zegt Grooten. ,,Wellicht dat we hier in de toekomst ook andere sectoren bij kunnen pakken.”

Vanwege de nadruk op techniek zijn het vooral mannen die meedoen aan de Caparis Academy, maar het bedrijf probeert ook meer vrouwen hiervoor te interesseren. ,,We hebben wel een paar succesverhalen over vrouwen die hier zijn begonnen en een baan in de techniek kregen, zoals Bianca Dokkum die installatietechniek deed en nu in de productie van rijwielen werkt.”

Een andere vrouw die niet met haar naam in de krant wil, was gisteren als enige vrouw aanwezig bij de opening van de Caparis Academy. ,,Ik heb 25 jaar in de horeca gewerkt, maar op een gegeven moment beviel dat niet meer. Je wordt daar toch te oud voor en als iedereen aan het feestvieren is sta jij steeds achter de bar. Wanneer je vrienden of familie vrije tijd heeft ben jij weer aan het werk.”

Nadat ze een paar jaar thuis zat is ze sinds kort begonnen met de Caparis Academy. Ze zit nog in de oriënterende fase. ,,Ik denk dat het iets wordt met installatietechniek, dat lijkt me wel leuk.” Het maakt haar verder niet uit dat ze de enige vrouw is. ,,Het is mooi dat je zo kunt uitzoeken wat bij je past om weer een nieuwe baan te vinden.”

Vaste baan

Een grote groep deelnemers vindt uiteindelijk een baan, maar er zitten ook kwetsbaarheden in het systeem volgens reïntegratiemanager Pytsje van der Meer. ,,We werken vooral met bedrijven die affiniteit hebben met de doelgroep. Er gaat veel goed, maar je ziet dat ze nog wel vooral tijdelijke betrekkingen krijgen. Het zou mooi zijn als bedrijven ook vaste banen aanbieden.”

Directeur Alex Bonnema roept bedrijven op om open te staan voor deze doelgroep. ,,Ynfesteare yn dizze doelgroep is ek in ynfestearing yn de mienskip. It is in útdaging om net fanút beheiningen te tinken mar yn mooglikheden en kânsen te sjen yn dizze doelgroep. Loyalere minsken as by ús kinst hast net fine.”