Ontevreden jeugdbeschermers demonstreren in Den Haag, situatie is onhoudbaar zeggen noordelijke bestuurders

Tientallen jeugdbeschermers verzamelden zich donderdagochtend vroeg voor het Centraal Station in Den Haag, om vervolgens in een demonstratieve optocht naar de Tweede Kamer te lopen. Daar wordt tot vroeg in de middag over jeugdbescherming gedebatteerd en die bijeenkomst willen ze allemaal bijwonen of in een alternatieve ruimte volgen. ,,Het is nog vroeg, maar we zijn strijdbaar”, liet een actievoerder weten.

Jeugdbeschermers uit het hele land verzamelen zich voor het Tweede Kamergebouw voorafgaand aan het commissiedebat Jeugdbescherming. De jeugdbeschermers voeren al zeven weken actie en eisen een crisisaanpak, omdat de overheid volgens hen op dit moment faalt bij de bescherming van kwetsbare kinderen.

Jeugdbeschermers uit het hele land verzamelen zich voor het Tweede Kamergebouw voorafgaand aan het commissiedebat Jeugdbescherming. De jeugdbeschermers voeren al zeven weken actie en eisen een crisisaanpak, omdat de overheid volgens hen op dit moment faalt bij de bescherming van kwetsbare kinderen. Foto: ANP

Met de actie willen de deelnemers hun eis kracht bijzetten om het aantal jeugdbeschermers te verdubbelen van 5000 naar 10.000, aldus een woordvoerder van de FNV. Niet dat de bond verwacht dat die mensen er ogenblikkelijk kunnen komen, maar ze wil wel een crisisplan in die richting. Volgens de woordvoerder worden er nu zestien tot achttien probleemgezinnen aan een beschermer toevertrouwd, terwijl ze er eigenlijk maximaal acht fatsoenlijk kunnen behappen. De jeugdbeschermers voeren inmiddels zeven weken actie voor oplossingen voor de problemen in hun sector. Na het debat zullen de demonstranten beoordelen of ze nog meer en heviger acties nodig vinden.

Nieuws

menu