Zes kameraden kochten een jaar geleden café De Bûnte Bok in Lioessens om het voor hun dorp te behouden. Hoe gaat het nu met hen?

Zes kameraden uit Lioessens besloten eind 2020 café De Bûnte Bok te kopen om het etablissement voor hun dorp te behouden. Dat lukte, ondanks corona. ,,Mar it soe moai wêze as wy dit jier trochpakke kinne”, zegt mede-initiatiefnemer Adol Braaksma.

De kameraden die café De Bûnte Bok kochten (vlnr): Renze Jan Stiemsma, Johan Dijkstra, Jelle Jaap Stiemsma, Adol Braaksma, Menno Castelein en Minne Dijkstra.

De kameraden die café De Bûnte Bok kochten (vlnr): Renze Jan Stiemsma, Johan Dijkstra, Jelle Jaap Stiemsma, Adol Braaksma, Menno Castelein en Minne Dijkstra. Foto: FD

Het was op 31 december 2020 een positief bericht in de donkere dagen van de lockdown: de aankondiging dat Braaksma en zijn vrienden café De Bûnte Bok hadden gekocht. De karakteristieke kroeg aan de Doarpsstrjitte in Lioessens stond toen ondanks zijn verbindende functie al een paar maanden te koop, omdat de vorige eigenaar geen toekomst meer zag, en dreigde bij een gebrek aan opvolging zelfs tot woonhuis te worden verbouwd.

Nieuws

menu