Ook op Schiermonnikoog zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima een hit: 'Ik vind het super leuk dat jullie zomaar voor ons zijn gekomen'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten hun streekbezoek aan de vijf Waddeneilanden woensdagmiddag af op Schiermonnikoog. Na Terschelling en Ameland bezoekt het koningspaar hier melkveehouderij Maatschap van der Bijl - Holwerda, de ambulancepost, Klooster Schiermonnikoog en supermarkt Brunekreef.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima krijgen een rondleiding door Klooster Schiermonnikoog en spreken met de broeders van het klooster.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima krijgen een rondleiding door Klooster Schiermonnikoog en spreken met de broeders van het klooster. Foto: ANP

Waar het dinsdag op Vlieland en Terschelling nog hard regende, hebben de inwoners van Schiermonnikoog geluk; het is droog. Bij de manege van maatschap van der Bijl - Holwerda staan Ludie van der Bijl, Sietske van der Bijl-Holwerda en hun dochter Arianne van der Bijl gespannen te wachten op de koning en de koningin.

Nieuws

menu