De duurzaamheidsmarkt in Surhuisterveen wil mensen inspireren. 'Vroeger waren we veel meer gewend om van restjes nog iets te maken'

Energie besparen en duurzamer omgaan met voedsel, kleding en andere producten kan op verschillende manieren. Dat wordt zaterdag duidelijk op de duurzaamheidsmarkt in Surhuisterveen.

Theo Jansma op de duurzaamheidsmarkt in Surhuisterveen.

Theo Jansma op de duurzaamheidsmarkt in Surhuisterveen. Foto: Jilmer Postma

Theo Jansma pakt er op die markt een paar groenten bij. Een te grote aardappel, een te kleine ui en een wortel die aan de uiteinden wat verrot is, maar waarvan het middenstuk nog prima te eten is. Het zijn stuk voor stuk groenten die je in de supermarkt niet snel tegenkomt. Maar je kunt ze nog best gebruiken, legt Jansma uit. ,,Normaal gaan deze groenten naar de diervoeding. We willen mensen inspireren ze zelf te gebruiken.”

Nieuws

menu