In het pierrestaurant bij Holwerd houdt Jonah de eilandsfeer nog even vast voor de gasten

Bij Café Restaurant Land- en Zeezicht op de pier bij Holwerd brandt 365 dagen per jaar het licht. Het drukst is het er in de zomer. Jonah Kamstra (18 jaar) uit Dokkum springt deze weken daarom bij in de bediening.

Jonah Kamstra serveert Achsa de Bruijn uit Tholen een koffie met appelgebak op het terras van restaurant Land- en Zeezicht op de pier bij Holwerd.

Jonah Kamstra serveert Achsa de Bruijn uit Tholen een koffie met appelgebak op het terras van restaurant Land- en Zeezicht op de pier bij Holwerd. Foto: Jan Spoelstra

Het is nog maar net middag, maar de tiende veerboot van de dag legt alweer aan bij de lange pier aan de Grândyk. Voor sommige reizigers het moment om de vakantie op Ameland nog even af te sluiten in restaurant Land- en Zeezicht dat als horecabedrijf een monopoly-positie heeft op de pier. In ruil voor die positie moet het restaurant wél het hele jaar door geopend zijn. En dat is het dan ook, iedere dag tussen 8 uur ’s ochtends en 20 uur ’s avonds.

Nieuws

menu