De opruimkosten van stukjes zonnepaneel na de brand bij houthandel Van der Wal in Noardburgum zijn voor verzekeraars. Er komt vooralsnog geen schadefonds van de overheid

De kosten van het opruimen van zonnepaneeldeeltjes in vier gemeenten na de grote brand op 20 mei bij houthandel Van der Wal in Noardburgum, is een kwestie voor verzekeraars. Getroffen boeren die schade aan hun land willen verhalen moeten zich melden bij de verzekeraar van het houtbedrijf. Dat schrijft staatssecretaris Dilan Yesilgöz- Zegerius in antwoord op Kamervragen van Agnes Mulder van het CDA.

Lieuwe en Akkelien van der Wal bij hun onderneming Van der Wal Hout in Noardburgum. Daar brak donderdagmiddag 20 mei 2021 een zeer grote brand uit. Het was een van de grootste incidenten waar de FUMO vorig jaar mee te maken kreeg.

Lieuwe en Akkelien van der Wal bij hun onderneming Van der Wal Hout in Noardburgum. Daar brak donderdagmiddag 20 mei 2021 een zeer grote brand uit. Het was een van de grootste incidenten waar de FUMO vorig jaar mee te maken kreeg. Foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen

Het Verbond van Verzekeraars liet al weten dat, afhankelijk van het soort polis en de dekking, schade kan worden vergoed. Er kwamen na de verwoestende brand, waarbij naast de bedrijfshallen 1600 zonnepanelen op het dak verloren gingen, 121 meldingen van aangetroffen glasscherven binnen bij de gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Dantumadiel en Noardeast-Fryslân.

Nieuws

menu