Organisatie Wapendropping Wandeltocht durft het een vierde keer aan, 'maar de dorpen rond Leeuwarden laten we helaas links liggen'

Al drie jaar lang probeert Hessel Bouma (82) uit Hoornsterzwaag de Wapendropping Wandeltocht van de grond te krijgen. Was het de eerste twee jaar corona, vorig jaar zorgde gedoe rond een vergunning roet in het eten. Na een paar weken in mineur heeft Bouma de energie en het vuur voor het evenement weer helemaal terug.

Hessel Bouma (links) en Gerrit Haagsma pakken wapencontainers die door studenten van het Friesland College nagemaakt zijn.

Hessel Bouma (links) en Gerrit Haagsma pakken wapencontainers die door studenten van het Friesland College nagemaakt zijn. Foto: Jilmer Postma

Hij kan het gevoel dat hij vorig jaar had, toen er weer een streep ging door het evenement, zo weer terughalen. Het begon met de oorlog in Oekraïne. ,,Een deel van de scènes die we langs de route uitvoerden, bleken in het licht van die oorlog te heftig te zijn. We moesten het programma versoberen en een nieuwe vergunningaanvraag doen. Ik heb zelfs nog met burgemeester Sybrand Buma gezeten. De vergunning kreeg ik echter niet. We zouden een dag te laat zijn geweest met de aanvraag.”

Nieuws

menu