Ondanks een verbod gaan er toch veel trekkers de snelweg op. Organisatie van het protest meldt dat dit een individuele keuze is van de boeren

De organisatie van de boerenprotesten zegt dat het aan boeren zelf is of ze wel of niet op de snelweg gaan rijden. Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force, noemt dat ,,de keuze van elke boer zelf”. En volgens Bart Kemp van Agractie hebben plaatselijke afdelingen in overleg met de lokale politie afgesproken dat rijden via de snelweg ,,toch het snelste en het veiligste was”.

Bij Hoogeveen rijden de boeren op hun trekkers over de A37 richting het Gelderse Stroe.

Bij Hoogeveen rijden de boeren op hun trekkers over de A37 richting het Gelderse Stroe. Foto: ANP

Dinsdag nog meldde de politie ,,waar het nodig en mogelijk is” actief te gaan optreden tegen trekkers op de snelweg. Dat is namelijk wettelijk verboden. Farmers Defence Force had dinsdag nog opgeroepen niet met trekkers op de snelweg te komen. Van den Oever woensdagochtend: ,,In principe ja. Maar wat de boer zelf doet, dat moet hij zelf weten.” En: ,,Hoe sneller we via de snelweg kunnen, hoe sneller we er ook weer af zijn. Als we via kleine weggetjes rijden wordt de vertraging nog veel groter.”

Nieuws

menu