Oud-wethouder Sjoerd Tolsma: 'Empatec-debacle kan nooit alleen aan twee personen liggen'

Topambtenaren en oud-wethouder Maarten Offinga wijzen te veel naar dezelfde personen als oorzaak van de problemen rond Empatec. Die ,,hartenkreet” uitte oud-wethouder Sjoerd Tolsma donderdag voor de enquêtecommissie Empatec.

Voorzitter Pieter de Vries van de enquêtecommissie Empatec van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. Links op de voorgrond commissielid Gert Schouwstra.

Voorzitter Pieter de Vries van de enquêtecommissie Empatec van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. Links op de voorgrond commissielid Gert Schouwstra. Foto: niels de vries

De gemeentesecretaris, beleidsadviseurs en oud-wethouder van Financiën Maarten Offinga wezen in hun verhoren door de enquêtecommissie Empatec van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân op een ‘familiaire bestuurscultuur’. Toenmalig wethouder Stella van Gent en Empatec-directeur Harry de Wit zouden daarbij belangrijke besluiten over de sociale werkvoorziening Empatec onderling bekokstoofd hebben. Ook zou de informatievoorziening vanuit Empatec volgens hen niet tijdig en volledig zijn geweest, zodat financiële tekorten te laat aan het licht kwamen en de oorzaken daarvan niet helder werden.

Nieuws

menu