PC-voorzitter Ids Hellinga baart opzien met toespraak over 'skitende' Hollanders, ouderen bleven weg uit Franeker

Opvallend veel jeugdige bezoekers en aanzienlijk minder ouderen woensdag op de 168e PC in Franeker. De belangrijkste kaatspartij van de wereld trok zesduizend bezoekers, die op een enkeling na probleemloos door de toegangspoortjes konden komen. Spraakmakend was vooral de toespraak van PC-voorzitter Ids Hellinga.

 Taeke Triemstra kijkt de bal na tijdens de 168e PC, die hij woensdag samen met Erwin Zijlstra en Gert-Anne van der Bos won. Het trio versloeg Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra in de finale. Zijlstra werd uitgeroepen tot koning.

Taeke Triemstra kijkt de bal na tijdens de 168e PC, die hij woensdag samen met Erwin Zijlstra en Gert-Anne van der Bos won. Het trio versloeg Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra in de finale. Zijlstra werd uitgeroepen tot koning. Foto: Henk Jan Dijks

In zijn openingstoespraak in de Koornbeurs in Franeker zei Hellinga dat Fryslân niet zit te wachten op forenzen uit de Randstad. ,,Sy komme hjir as seekobben. Se komme, se skite en se ferdwine wer”, aldus Hellinga.

‘Misschien had skûtsjesilen door kunnen gaan’

Nieuws

menu