Het pand van Kooiaap in Alde Leie wordt een vrijplaats voor groene ondernemers. 'Door mensen hier de ruimte te geven kan er heel veel potentie vrijkomen'

Hoe bouwen we het pand waar vroeger de wereldberoemde kooiaap werd gebouwd en het land erachter om tot een groene hub in Noordwest-Fryslân? Om de week op donderdagochtend brainstormt een groepje ondernemers daarover.

Marloes Nicolai, Eeuwe Kooi, Oep Schilling en Henk Bleeker (vanaf links) bespreken de beste oplossingen voor de achterwand van het pand.

Marloes Nicolai, Eeuwe Kooi, Oep Schilling en Henk Bleeker (vanaf links) bespreken de beste oplossingen voor de achterwand van het pand. Foto: Marchje Andringa

,,Als we van die achterwand nu een glazen pui maken krijg je een prachtige lichtinval en fantastisch uitzicht”, zegt Oep Schilling, directeur van Wikkelhouse, tegen Eeuwe Kooi van KM Yachtbuilders en mede-eigenaar van het pand en het terrein erachter. ,,Je haalt buiten naar binnen”, vult interieurarchitect Marloes Nicolai van studio HUYS91 aan.

Nieuws

menu