Dit artikel is vandaag gratis

Bij Nij Smellinghe kun je voortaan je röntgenfoto's en echobeelden eenvoudig delen met anderen

De polikliniek van ziekenhuis Nij Smellinghe. Foto: Jilmer Postma

Patiënten van het in Drachten gevestigde ziekenhuis Nij Smellinghe hebben sinds deze maand via een online portaal toegang tot hun eigen radiologische beelden, zoals röntgenfoto’s, MRI-beelden, echo’s en beelden van de CT-scan. Nij Smellinghe zegt het eerste ziekenhuis in Nederland te zijn die deze dienst zo uitgebreid aanbiedt.

Patiënten van de Vaatpoli en de poliklinieken Orthopedie en Gynaecologie van Nij Smellinghe konden al hun radiologische beelden inzien om zo een betere indruk te krijgen van wat er met hen aan de hand is. Omdat zowel patiënten als zorgverleners enthousiast zijn over deze dienst, is besloten de mogelijkheden verder uit te breiden.

Via het online programma MyValue kunnen patiënten de beelden zeven dagen na een onderzoek inzien en delen met bijvoorbeeld een huisarts of fysiotherapeut. Zwangere vrouwen kunnen echobeelden al vijftien minuten na een echo delen met anderen.

Nij Smellinghe verwacht dat mensen zo meer regie houden over hun eigen zorgtraject en dat het snel kunnen delen van radiologische beelden de zorg ten goede komt.

Nieuws

menu