Dit artikel is vandaag gratis

Personeel van de Plus in Buitenpost snapt winkeldieven en beëindigt strooptocht

Foto ter illustratie. Foto: FD

Na winkeldiefstallen in Stiens en Dokkum zijn twee mannen (28 en 29 jaar) vrijdagmiddag bij de Plus aan de Christinastraat in Buitenpost voor eenzelfde vergrijp opgepakt. Dat gebeurde na adequaat ingrijpen door het personeel. Een auto vol met gereedschap, speelgoed, wasmiddel, luiers en tassen met boodschappen is in beslag genomen.

Dat laat de politie in Noordoost-Fryslân weten. Een derde verdachte wist te ontkomen.

De medewerkers van de supermarkt waren op de hoogte gesteld van de diefstallen in Stiens en Dokkum, ook bij de Plus, en ‘hielden een extra oogje in het zeil’. Toen het drietal in Buitenpost hun ‘strooptocht’ voort wilden zetten, werden ze gesnapt.

Auto klemgezet

‘Het gealarmeerde personeel kwam direct in actie toen ze zagen dat drie mannen er zonder te betalen met gereedschap vandoor wilden gaan. De mannen renden weg en lieten hun auto in de haast op de parkeerplaats achter. De auto werd direct door een medewerker klemgezet. Eenheden van de politie konden in de buurt twee van de drie verdachten aanhouden. De auto, die tot aan het dak gevuld bleek te zijn met gestolen goederen, werd in beslag genomen’, schrijft de politie op Facebook.

De verdachten hebben geen geregistreerde woon- of verblijfplaats en zitten voorlopig nog vast. De gestolen etenswaren zijn, met toestemming van de winkelier, overgedragen aan de voedselbank in Dokkum.

Nieuws

menu